Veelgestelde vragen (FAQ)

Vragen? Geen probleem! Op deze pagina lees je de meest gestelde vragen + antwoorden. Staat jouw vraag er niet tussen? Neem gerust contact met ons op!

Met hoeveel personen mag je in een TukTuk?

In totaal met vier personen: 1 chauffeur en 3 bijrijders.  

Mogen er kinderen/baby’s mee?

Ja, geen probleem! Hoewel de TukTuk kleiner is dan een reguliere gezinsauto kan er gewoon een kinderzitje worden geplaatst. Deze kun je eventueel bijhuren.  

Kunnen er huisdieren mee in de TukTuk?

Honden, katten, cavia’s, ze kunnen allemaal mee! 

Is het mogelijk om een gids te krijgen?

Bij het Safari-arrangement gaat er een gids mee op pad die je de mooiste plekjes laat zien. Bij de Rally en losse verhuur niet, maar we geven altijd gratis routetips én een kaart van Texel mee.  

Mag je met de TukTuk het eiland af?

Nee, het is in principe niet toegestaan om met de TukTuk het eiland af te gaan. In overleg is het eventueel mogelijk, maar we raden het zeker niet aan. De overtocht terug naar het eiland is vrij kostbaar. Daarnaast kom je al bijna tijd tekort om alle mooie plekken op Texel te ontdekken.  

Ben ik verzekerd als ik schade rijd met de TukTuk?

Veiligheid voorop! Maar een ongeluk(je) zit in een klein hoekje. Je bent bij de huur van een TukTuk standaard WA-verzekerd. Je kunt een extra all risk verzekering afsluiten voor € 24,50 per TukTuk (met eigen risico van € 750,-) Vraag tijdens bij het reserveren naar de mogelijkheden.  

Waar kan ik de TukTuk ophalen en terugbrengen?

Alle TukTuk’s worden verhuurd vanuit ons pand op industrieterrein De Vang, nummer 35K, Oudeschild. Hier kun je je TukTuk ophalen en weer (met een volle tank Diesel) afleveren.  Het is ook mogelijk om de tank vooraf af te kopen voor € 15,-. Bij al onze arrangementen is dit overigens inbegrepen. 

Hoe lang kun je een TukTuk huren?

Voor de losse verhuur zijn dit de mogelijkheden qua tijden / tarieven: 

Dagdeel (10.30 - 13.30 of 14.00 - 17.00 uur) *
Ma t/m vr: € 110,- per TukTuk
Za & zo: € 120,- per TukTuk

Hele dag (10.00 - 18.00 uur) *
Ma t/m vr: € 140,- per TukTuk
Za & zo: € 150,- per TukTuk

Extra lange dag (10.00 – 22.00 uur) *
Ma t/m vr: € 165,- per TukTuk
Za & zo: € 175,- per TukTuk

Mag ik met de TukTuk op de openbare weg rijden?

Ja, dat is zelfs verplicht. Een TukTuk is een ‘gewone’ auto, dus rijd je standaard op de openbare weg. Daarnaast heb je dus ook een rijbewijs B óf motorrijbewijs nodig.  

Hoe bestuur ik de TukTuk?

De TukTuk is handgeschakeld. Voordat je op pad gaat, doen we eerst een oefenrondje op het terrein.  

Hoe oud moet je zijn om de TukTuk te mogen besturen?

De minimale leeftijd is 24 jaar. Daarnaast moet je in het bezit zijn van een rijbewijs B of motorrijbewijs.  

Hoe hard kan ik rijden?

Het ligt er een beetje aan hoe sterk de Texelse tegenwind is, maar in principe gaat de TukTuk max. 65 km/u.  

Waar kan ik Diesel tanken voor de TukTuk?

Over het eiland zijn diverse tankstations verspreid. Bekijk op deze kaart de meest dichtstbijzijnde tankstations.  

Zit er airconditioning/verwarming in de TukTuk?

Nee, maar bij mooi weer kun je de auto ombouwen tot cabrio en lekker met je gezicht in de zon over het eiland touren. Maar niets is zo veranderlijk als het Nederlandse weer… Bij slecht weer kun je eenvoudig de wind-/ regenschermen plaatsen. Nog steeds koud? In iedere TukTuk vind je warme fleece-dekentjes.  

Mag er eten en drinken genuttigd worden in de TukTuk?

Ja, geen probleem! Vul lekker een picknickmand en ga erop uit. Echter, voor het nuttigen van alcohol - voor de bestuurder - gelden de wettelijke regels.  

Is er een parkeerplaats in de buurt?

Wij verzoeken onze gasten om de auto op het parkeerterrein tegenover De Vang aan de IJsdijk te parkeren. Op het (industrie)terrein waar onze loods is gevestigd is het verboden te parkeren. Je bent hier ook niet verzekerd.  

Kan ik met de TukTuk gratis parkeren op Texel?

Ja! Al onze TukTuk's hebben een TexelVignet, waardoor je ook binnen de bebouwde kom en bij de strandslagen gratis kunt parkeren. 

Hoe betaal ik mijn reservering?

Bij de groepsverhuur sturen wij een factuur (50% vooraf). Voor de losse verhuur kun je betalen via ons reserveersysteem. Indien je telefonisch of per mail reserveert, vragen we je contant te betalen of sturen we je een betaalverzoek. Pinnen is niet mogelijk.  

Gaat de activiteit door met slecht weer (regen)?

Ja, ook met regen kunnen onze TukTuks gewoon rijden. Ze zijn regendicht.

Mocht de activiteit niet doorgaan vanwege de weersomstandigheden, dan laten wij dit jullie weten. Tot Wkr. 6 wordt er gereden,  boven wkr. 7 rijden we niet meer.

Ik ben te laat, wat nu?

Oeps, te laat? Kom dan zo snel mogelijk toch naar de aangegeven locatie! Zijn wij al begonnen met de uitleg? Dan moet je even wachten tot wij eventueel de rest van de groep hebben opgestart en schrijven je hierna in. Helaas gaat dit wel van de eigen tijd af. De boot gemist? Neem dan direct telefonisch contact met ons op en dan kijken we wat er nog mogelijk is.

Ik ben met minder personen dan het minimum aantal, kan ik toch boeken?

Helaas geldt er voor de TT Safari en TT Rally inderdaad een minimum aantal van 8 pers. om deze te organiseren op een gewenste dag, tijdstip en locatie. Ben je met 1 of twee personen minder?  Dan kun je wel boeken, maar betaal je de prijs van 8 personen.

Ik wil annuleren, hoe doe ik dat?

Op elke boeking zijn onze algemene leveringsvoorwaarden van toepassing.

Tot 1 week van te voren kunt u het aantal personen voor groepen nog kostenloos annuleren Wijzigingen in de reservering of annuleringen kunnen uitsluitend per mail aan ons doorgegeven worden.

Ik heb een voorstel aangevraagd, wanneer hoor ik iets?

Wij proberen binnen 24 uur een antwoord te geven via de mail. Echter zijn wij in de wintermaanden niet alle dagen op kantoor. Soms kan het dus iets langer duren dan 24 uur.